مطالب آموزشی، معرفی محصولات، اخبار دنیای آکواریوم و...

آکواریوم کالا
آکواریوم کالا

اصول تغذیه ماهیان آکواریومی

اصول تغذيه صحيح ماهيان آكواريومي:

حتي الامكان سعي نماييد تا از غذاهاي با كيفيت از برندهای معتبر استفاده نماييد زيرا اين غذاها داراي انواع مختلف و متنوعي هستند كه براي گونه هاي مختلف ماهي ها تهيه و آماده شده اند بعلاوه اينكه شامل تمامي تركيبات مورد نياز بدن ماهيها براي سلامتي ، رشد و حفظ رنگ و درخشندگي بيشتر آنها مي باشند.

برخي افراد معتقدند كه مصرف اينگونه غذاها به دليل قيمت گرانتر از نظر اقتصادي به صرفه نمي باشد و ترجيح مي دهند تا از غذاهاي فله اي و  ارزان قیمت استفاده نمايند.البته در ميان اينگونه غذا ها نيز غذاهاي مناسبي وجود دارد امادر اكثر موارد پس از مصرف طولاني مدت برخي از اينگونه غذاها ماهيها دچار بيحالي- اختلالات رشد-تنفس و رنگ مي شوند و گاهي نيز در موارد حاد دچار لاغري مفرط و خميدگي ستون مهره ها  مي شوند كه در اينحالت متاسفانه ماهي از بين مي رود.

بطور كلي در تغذيه ي ماهيها همواره بايد به يكسري نكات دقت شود:

۱-هرگز ماهيها را با يك يا ۲ نوع غذا ي يكنواخت براي مدت طولاني تغذيه ننماييد.اينكار باعث كاهش اشتهاي ماهيها در دراز مدت مي شود و به دنبال آن ضعيف شدن ماهيها  و فراهم شدن زمينه براي ابتلا ي ماهيها به انواع بيماريها فراهم مي آيد.

۲-سعي كنيد حتي الامكان روزانه ۳ تا ۴ مرتبه به ماهيهايتان غذا دهيد.مقدار غذا نيز بايد به اندازه اي باشد كه ماهيها ۱۰۰٪سير نشوند.همواره اجازه دهيد تا ماهيها كمي اشتها براي وعده ي بعدي داشته باشند.

۳-اما چگونه مي توان فهميد كه زمان غذا دادن به ماهيها فرا رسيده؟

كافي است تا يك برنامه ريزي ۳ يا ۴ وعده اي براي غذادهي به ماهيها داشته باشيد .مثلا:۸ صبح-۱۲ ظهر-۴ بعد از ظهر و ۸ شب،پس از مدتي ماهيها به اين روش عادت مي نمايند و مي بينيد كه با نزديك شدن زمان غذادهي بيشتر به سطح آب مي آيند و در محلي كه هميشه از آنجا براي ماهيها غذا  مي ريزيد تجمع ميكنند و يا با نزديك شدن افراد به آكواريم از خود علائم گرسنگي كه ذكر شد را نشان مي دهند و كمي پر تحرك تر مي شوند.در اين هنگام با دقت و سر فرصت و بصورت كم كم غذا در اختيار شان قرار دهيد به نحوي كه غذاها به يكباره به كف آكواريم نروند و ماهيها فرصت نمايند تا تمامي غذاها را بگيرند.و پس از گذشت ۱ تا ۲ دقيقه ديگر غذايي در آكواريم ديده نشود.در اينصورت مي توان مجددا مقداري غذا به آنها داد به گونه اي كه تمام ماهيها موفق به دريافت غذا شوند.

۴-هرگز مقدار غذاي يك وعده را به يكباره  با پيمانه در آب نريزيد زيرا با اين كار آكواريم به سرعت و طي چند روز كثيف مي شود و آب آن كدر مي شود و بو مي گيرد.

۵-همواره بعد از روشن كردن چراغها در هنگام صبح اجازه دهيد تا ماهيها طي مدت ۱۵ دقيقه فعاليت عادي خود را از سر گيرند، سپس به آنها غذا بدهيد و آخرين وعده ي غذا يي را نيز ۲ ساعت قبل از خاموش كردن چراغها انجام دهيد تا ماهيها فرصت داشته باشند تا طي فعاليت عادي غذايشان را هضم نمايند و با اينكار از بسياري از بيماريهاي گوارشي جلوگيري به عمل مي آيد.حتي بعضا ديده مي شود كه پس از غذادهي زياد در آخرين وعده ي شب و بلافاصله خاموش كردن چراغهادر صبح روز بعد تعدادي از ماهيها با شكم باد كرده و دهان باز مرده اند كه علت آن عدم هضم غذا توسط ماهيها بدليل  خاموش كردن چراغها بلافاصله پس از غذادهي مي باشد.

۶-همواره در جيره غذايي ماهيها از ۲ تا ۳ وعده غذاي خشك و حداقل ۱ وعده غذاي تازه ي منجمد مانند كرم خوني،دافني و يا ميگوي منجمد استفاده نماييد زيرا اينگونه غذاها نظم گوارشي و هضم غذا ها را تضمين مي نمايد.

۷-استفاده بيش از حد از غذاهاي منجمد  به عنوان تنها غذاي مصرفي ماهيان نيز توصيه نمي شود زيرا اينگونه غذاها اغلب حاوي درصد بالايي رطوبت و فيبر هستند ارزش غذايي بالايي ندارند در دراز مدت ممكن است سبب سوء تغذيه ي ماهيان شوند.پس اعتدال در استفاده ازين غذاها را رعايت نماييد به گونه اي كه تعداد وعده هاي  استفاده از اين گونه غذاها  روزانه از 1 وعده تجاوز نكند.

۸-ذائقه ماهيها با يكديگر متفاوت است و هر گونه اي  غذاي خاصي را دوست دارد پس از مخلوط كردن يا خرد و پودر كردن غذا با يكديگر جدا خودداري نماييد زيرا اينكار سبب مي شود تا طعم غذاها با يكديگر مخلوط شود  و چه بسا برخي از ماهيها ديگر غذانخورند و به مرور دچار سوء تغذيه شوند.

۹-همواره سعي كنيد تا از طيف وسيعي از فرمها و شكلهاي غذاها استفاده نماييد تا تمامي ماهيان بتوانند از غذاها استفاده كنند.مثلا:براي ماهياني كه از سطح آب غذا دريافت مي كنند از غذاهاي  پولكي و کریسپ، براي ماهيان لايه هاي مياني از انواع غذاهاي گرانولي و براي ماهيان كف زي از غذاهاي سنگينتر مانند گرانولها و غذاهاي قرصي شكل استفاده نماييد ،اينكار سبب مي شود تا تمامي ماهيها به اندازه نيازشان از غذاي مناسب بهره مند شوند و سالم وشاداب بمانند.

۱۰-و سخن آخر اينكه هر چه براي تغذيه ماهيها يتان هزينه نماييد ضرر نمي كنيد زيرا ازسوي ديگر هزينه ي كمتري براي درمان بيماريها و خريد مجدد ماهي مي نماييد بعلاوه اينكه ماهيهاي سرحال و شاداب و درخشان تري خواهيد داشت كه بخوبي  رشد مي كنند و حتي مي توانند  توليد مثل كنند كه اين خود تجربه اي جالب و لذت بخش خواهد بود. 

اگر در مورد این مطلب نظر یا سوالی دارید در بخش نظرات ثبت نمایید.

استفاده از مطالب مجله آکواریوم کالا برای مقاصد غیرتجاری با ذکر نام آکواریوم کالا مگ و لینک به منبع بلامانع است. حقوق این سایت به (فروشگاه آنلاین آکواریوم کالا) تعلق دارد.
error: Content is protected !!
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.