آشنایی با آکواریوم قرنطینه
در نگهداری از آکواریوم همواره شرایطی ایجاد می شود که علاوه بر آکواریوم اصلی به یک آکواریوم دیگر نیز نیاز پیدا خواهید کرد.مثلا هنگامی که مدتی از راه اندازی و ماهیدار کردن تانکتان گذشته و قصد دارید تا دوباره یک یا چند ماهی جدید تهیه کنید.اصول نگهداری اکواریوم حکم می کند که هرگر نباید ماهی جدیدی را قبلاز اطمینان از سلامتش به آکواریوم اضافه نمود و تنها راه پیدا کردن این اطمینان نگهداری ماهیان تازه وارد در یک آکواریوم قرنطینه به مدت ۷ تا ۱۰ روز است.
گاهی نیز شرایط دیگری پیش می آید که ما را نیازمند یک آکواریوم قرنطینه می نماید.مثلا در نظر بگیرید یک یا چند ماهی در آکواریوم شما به یک بیماری یا جراحت دچار شوند و شما در چنین شرایطی باید این ماهیان را تادرمان و بهبودی در آکواریومی مجزا نگهداری کنید.
علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد در مواقع تکثیر و یا پرورش نوزادان تازه متولد شده نیز وجود یک آکواریوم دیگر بسیار کارگشا خواهد بود.
یکی دیگر از موارد کاربرد آکواریوم قرنطینه جدا سازی یک ماهی مهاجم از سایر ماهیان آکواریوم اصلی است که باز هم به تانک قرنطینه نیازمند خواهید بود.
خوب حالا که با کاربردهای مختلف آکواریوم قرنطینه آشنا شدید .حتما این سوال برایتان ایجاد شده است که یک آکواریوم قرنطینه چگونه باید باشد؟
در پاسخ باید گفت که آکواریوم قرنطینه معمولا ابعاد کوچک یا متوسطی دارد و حجم آن می تواند بین ۱۰ تا ۵۰ لیتر بسته به نیاز و فضای شما باشد.
در یک آکواریوم قرنطینه فقط هدف تامین شرایط حیاتی برای زندگی ،تکثیر،رشد و یا درمان ماهیان است و از بکارگیری تجهیزات اضافی و غیر ضروری خودداری می شود.
خوب ببینیم که این حداقل ها چه چیزهایی هستند؟
دیدید که امکانات و تجهیزات بسیار حداقلی و کم هزینه ای نیاز دارید و از بسیاری از ملزومات مانند روشنایی،تصفیه آب خاص،ماسه ،تزیینات داخلی و خارجی آکواریوم خبری نیست .پس سعی کنی تا حتما یک آکواریوم قرنطینه هم داشته باشید و در مواقع لزوم از آن استفاده کنید.
لطفا نظرات و سوالات خود درباره این مطلب را در بخش نظرات ثبت کنید.
مطلب بسیار مفیدی بود.ممنونم